Koloniaal Teakhuis

Sinds het jaar 2000 hebben wij ons gespecialiseerd in ” teak op maat” dit van plantentafel tot complete kastenwanden en horeca inrichtingen.
Het teakhout wat we hiervoor kunnen gebruiken is voor het grootste deel afkomstig uit Indonesie. Wij maken een verschil tussen hergebruikt en nieuw plantage teakhout.
Het hergebruikte teakhout is afkomstig uit oude huizen, fabriekshallen en oude stations. Dit oude hout heeft een robuuste en stoere uitstraling perfect voor het vervaardigen van een meubelstuk. In dit oude hout kunnen dus wel kleine oneffenheden zoals gaatjes en opvulstukjes voorkomen.

Het nieuwe teakhout is afkomstig van de plantage. Deze teakplantages die veel voorkomen op Java-Indonesie staan onder streng toezicht van de Indonesische regering. Het hout wat van de plantage komt is gaaf en heeft een prachtige structuur.

Wij hebben in Indonesie een full-time kwaliteits controleur die in de gaten houdt of de producten aan de juiste opgegeven specificaties voldoen. uit onze eigen fabriek in Indonesie produceren we 70% van onze goederen. De rest van onze meubelen worden gemaakt door gespecialiseerde toeleveranciers. Als voorbeeld; we hebben een toeleverancier die alleen teakhouten stoelen levert. Door het uitbesteden van deze producten kunnen we de totale productie op snelheid houden.